Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за резервоар 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за резервоар 146

Четох manual-a на 145/146 и за 1.4 TS двигателя 146-ца фейслифта пише, че резервата на резервоара е от 4 до 6л. бензин. Аз когато напълня 10л. резервата не изгасва, било то на нагорнище, на надолнище или напреки!! Когато напълня 15л. бензин, карам 15км. и пак ми светва ш*баната ламба!!!Възможно ли е да ми е изкривен резервоара и да се събира бензин някъде?! Притеснявам се просто да не ми изгори ламБата за резервата, че после става мазало.
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
    Четох manual-a на 145/146 и за 1.4 TS двигателя 146-ца фейслифта пише, че резервата на резервоара е от 4 до 6л. бензин. Аз когато напълня 10л. резервата не изгасва, било то на нагорнище, на надолнище или напреки!! Когато напълня 15л. бензин, карам 15км. и пак ми светва ш*баната ламба!!!Възможно ли е да ми е изкривен резервоара и да се събира бензин някъде?! Притеснявам се просто да не ми изгори ламБата за резервата, че после става мазало.
    Е и да изгори какво? Иначе май не е нормално от 10л да не гасне. Даже 5л би трябвало да стигнат за да угасне.
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

.

Резервоара не ти е ударен!!!щото щеше да е счупен!!!
      Т'ва да ти е проблема.Ти се радвай,че пак работи!
      Иначе симптома е че си заминава сондата,щото ако е ОК има значение като спираш с муцуната нагоре/надолу.
      Може да я извадиш,да я разглобиш(ката кофичка от кисело мляко е д.йба)да зачистиш пътечките и да видиш дали няма боклуци при поплавъка.
      Но мисля че няма да си решиш проблема.
      Що се отнася ра резервата,то същия този поплавък оттолу има едно болтче което регулира "светването на "резервата".И пак бих те посъветвал да не го бараш.
      Не си заслужава дупенето и схванатите рамене,и като прибавим и успеваемоста от 10% сам си прецени!
      Весело посрещане на Новата година!
      155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
      1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
      GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
      ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Благодаря за пожеланията и отчаянието по въпроса ми и компетентните мнения, колеги. Няма да го пипам, просто ще се наложи да отделям повече пари за бинзин...
        Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
        146 1.4 - Темпераментната друсалинда
        Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
          Благодаря за пожеланията и отчаянието по въпроса ми и компетентните мнения, колеги. Няма да го пипам, просто ще се наложи да отделям повече пари за бинзин...
          Може би най-доброто решение .
          Разликата в цената на една крушка и една бензинова помпа е ужасяваща - ако ме разбираш
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ти пак може да си сипваш по 5-10литра но да го правиш в момента, в който ти светва лампата или като ти е на 1/4. По този начин няма да отделяш повече пари за бензин. По-точно веднъж ще дадеш малко повече и после си продължаваш да си сипваш по колкото си свикнал. Колкото повече гориво имаш толкова по-добре.

Comment

А и да те успокоя - лампата няма опасност да изгори, не е крушка а светодиод
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
              X